Yeni Websitelerinden Haberler
 Webmaster Forumu | forum.websitem.biz | Webmaster Genel | Yeni Websitelerinden Haberler
Mesaj icon Konu: Üzüm Çekirdeği ve Faydaları Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
is_for_you
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Ekim-2012
Konum: Bayburt
Gönderilenler: 403

Tesekkür: 1
Rep: 5

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Itibar :0

Aktiflik
48%
Seviye
48%
Deneyim
60%
Alıntı is_for_you Cevaplabullet Konu: Üzüm Çekirdeği ve Faydaları
    Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2012 Saat 00:53
Dünyada üzüm üreten ülkeler, üzümün sıkılması ile arta kalan cibreleri üzüm çekirdeği yağı çıkararak tüketmektedir. Ülkemizde yeni farklı tescilli işlemlerle üzüm çekirdeği tohumu ve tozunu daha akarlı değerlendirebilmektedir. Bu yeni yöntemin arge çalışmaları sanayici akademisyen işbirliği içinde yapılmakta güzel sonuçlar tespit edilmektedir. Tespitlerde işlem sonunda, besin değerlerinin önemli oranda değişmediği, kazancın devam ettiği yeni ürünlerle ilave edildiğinde de devam ettiği ortaya çıkmıştır.
İşlenmiş üzüm çekirdeği katılarak yapılan Gari’li kek, Gari’li Pasta, Gari’li Ekmek, Gari’li Lokum, Gari’li Helva lezzet bakımından beğeni kazanmıştır. Beğeni kazanan bu ürünlerle doğal antioksidan tüketilebilecektir. Talepler gıda, koznetik, kuruyemiş, içecek, yem üreten sektörler için devamlı hammadde olabileceğidir. Tadımlarda Japon, Alman, Amerikan turist vatandaşlarının da beğendiği ve ülkelerinde alabileceklerini söylediler. Ön Ar-ge çalışmalarımızın sonucu İstanbul halk ekmek, Ülker Çikolata Bisküvi, Fiskobirlik’in AR-GE birimleri de teyit etmişlerdir. Üzümün anavatanı olan ülkemizde her yıl 40000 ton çekirdek tekrar tekrar çıkmakta lisanslı büyük sanayi yatırımını istemektedir. Hedefimizle insanların sağlıklı kalması temiz çevre bulmasında katkımızın kesin olacağıdır.
Yeni üretim şekline uygun yeni makinaların üretilmesiyle mevcut üretimin kayıpları da görülüp, üretimde ucuz maliyet avantajı olacaktır.
Üzüm çekirdeğinde mevcut olan antioksidan (Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok tanınmış antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat, E vitamininden ise 50 kat daha üstündür) patentli üretim tekniği ile kayıpsız ve bakterisiz olarak insanların tüketimine sunulmaktadır. Üzüm çekirdeğinin Kansere karşı koruyucu olduğuna dair 450 bilimsel makale yayınlamıştır.
Gıda sektöründe (Simit, Ekmek, Tatlı, Kek, Lokum, Helva yapımı, Leblebi, Fındık vb. Kaplamalarında) kullanılabilmektedir. Sanayide, katıldığı ürüne yeni bir lezzet ve doğal aroma, 3 kat fazla raf ömrü, doğal renk, fonksiyonel gıda takviyesi olarak yeni ürünlerde kullanılabilir.
Pamukkale üniversitesi ile yapmış olduğumuz AR-GE ler sonucunda unlu mamullerde doğal renk ve raf ömrünü    (3 kat) artıran doğal katkılı ekmek, ambalajlı simit yaptık. Bu ürünler Birçok ürünlerde AR-GE lerimiz devam etmektedir. Ürün yelpazesi çok genişleyecektir.(web: www.gari.com.tr)
Üzüm çekirdeklerinin antioksidan özelliği uzun yıllardan beri biliniyor. İçinde başka sağlıklı bileşikler de bulunuyor. Bunları sağlıklı meyve ve sebzelerden de alıyoruz fakat üzüm çekirdeklerinde çok yoğun. Gıdaların raf ömrünü uzatıyor, çünkü antimikrobiyal özelliği de bulunuyor. Unun içine konulduğunda, mikropların gelişimini önleyebilir. Ekmeğe üzüm çekirdeği konulduğunda antioksidan özelliği kazanıyor." Üzüm çekirdeğinin kansere karşı koruma özelliği olduğuna da dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, "Endüstriyel anlamda bir değeri var. Dünyada fonksiyonel gıdaların ABD, Japonya ve Avrupa'da 2 trilyon dolarlık pazarı bulunuyor. Bunun değerlendirilmesi, hem insan sağlığı için faydalı olacak hem de ekonomik bir katkı sağlayacak
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03